Search This Blog

Awal agama mengenal Allah

Teks: Nurzahwani Mohd Nor
Foto: Google

Bismillah...
Semalam hari Sabtu. Dengan izin-Nya saya berjaya hadir kuliah agama di kampung saya. Jarang-jarang dapat peluang kerana ada saja pelbagai perkara mahu buat di hari Sabtu. Tapi kali ini saya berjaya hadir. Alhamdulillah.


Sebenarnya kelas ini adalah kelas mengenal sifat-sifat Allah. Baru sampai sifat BASAR. Sukar saya menceritakan di sini maksudnya. Ustazah berpesan, dalami ilmu Allah dengan berguru. Jadi, saya rasa, elok juga semua berguru dan mengenal Allah. Sebenarnya berat tanggungjawab ini. Saya tahu, belajar ilmu fardhu ain itu memang wajib. Namanya pun fardhu ain. Tertibnya, solat taubat dan belajarlah fardhu ain sebelum kita menutup mata. Allah..

Adakah kita ahli syurga?. Ia rahsia Allah. Tapi ustazah berpesan. Kata-kata kita itu doa. Mulakan setiap pagi, dengan berkata pada diri sendiri, " Ya Allah, aku wanita ahli syurga Ya Allah". Doalah. Saya yakin, semua mahu masuk syurga kan.


CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Makluman

Penulisan dari blog Bijak Nutrisi ini adalah bersifat umum dan hanyalah karangan penulis berdasarkan pembacaan, pengalaman dan perbualan harian. Perkongsian di sini tidak diperhalusi dan dimurnikan oleh mana-mana pegawai perubatan berdaftar. Anda hendaklah merujuk kepada pegawai perubatan yang sah dan tidak menggunakan isi kandungan penulisan ini secara membuta tuli.

Isi kandungan ini juga tidak ditujukan kepada mana-mana individu melainkan dinyatakan secara terang-terangan.

Mana-mana pembaca yang berhajat untuk menyalin dan mengerluarkan semula isi kandungan dari penulisan blog Bijak Nutrisi ini dan anda rasa ia bermanfaat untuk dikongsikan, anda dialu-alukan berbuat demikian, dengan syarat kredit atau link back ke alamat blog Bijak Nutrisi ini.

Terima kasih kepada anda yang singgah ke blog ini sama ada sengaja atau tidak sengaja. Semoga mendapat manfaat.

Google+ Followers

Tweet Tweet

Pinterest Gallery

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram Shots

Back
to top