Search This Blog

Terima Kasih

Teks: Nurzawhani Mohd Nor

Terima kasih.
Mudah untuk kita ucapkan dua patah perkataan ini. Ia boleh dieksperisikan dalam pelbagai bentuk. Di alam maya, salah satu cara mengucapkan terima kasih, melalui penulisan di blog.

Alkisahnya, protege kelas asas blog saya telah buat satu entri khas untuk ucap terima kasih. Jadi, saya ingin ucap terima kasih kembali dengan memetik blognya di sini. Jemput juga rakan pembaca ke blog beliau. http://lennybonifacejubilee.blogspot.com/.

Petikan ucapan terima kasih dari beliau. Syahdu pula. Sob, sob.

"Terima Kasih Mentor

Salam.

Alhamdulillah.

Baru lepas berchatting dengan mentor saya. Sebenarnya apabila kita dalam kekusutan, adakala bersembang dan bercerita dengan seseorang boleh membantu sama ada membantu mencari penyelesaian atau sekurang-kurangnya melepaskan tekanan perasaan.

Sebenarnya, saya dalam kebuntuan selepas tugasan 44 entri telah tercapai. Apa lagi yang harus saya lakukan? Apa yang perlu saya buat? Kerana saya mempunyai beberapa blog, dan yang paling saya utamakan ialah blog yang saya buat khas untuk bisnes Shaklee. Apa saya harus teruskan blog ini? atau tinggalkan kerana saya telah pun mencapai sasaran 44 entri? Setelah bersembang dengan Wani, mentor saya di Akademi Bekerja dari Rumah, saya ditunjukkan jalan. Ahhh~~~ lega... Saya menemui penyelesaian. Terima kasih mentorku. Alhamdulillah.

Setelah berbincang tadi, saya mendapat ilham untuk menjadikan blog ini blog catatan motivasi peribadi saya dalam menuju ke WAHM. Jadi, saya boleh utamakan blog Shaklee saya, sambil itu meneruskan penulisan di blog ini. Sebenarnya, dapat mengenalpasti atau meletakkan sesuatu genre kepada blog adalah sesuatu yang baik. Ia membantu penulis blog untuk membahagikan masa untuk setiap blog yang dimiliki.

Saya pernah menemui satu blogger berstatus ibu tunggal, blog dari US dan beliau mempunyai beberapa blog, satu personal dan beberapa blog bisnes. Ini link blognya: http://ninjamomdiaries.com/ Tapi, saya terfikir, bukankah senang kalau beliau mempunyai satu blog merangkumi semua? Tapi, setelah melalui pengalaman ini, saya faham bahawa mempunyai blog berbeza untuk tujuan berasingan bukanlah teruk sangat. Malah kadang-kadang membantu blogger membahagikan masa serta memberikan fokus sepenuhnya pada sesuatu masa.

Pengalaman kali ini menunjukkan bahawa tidak rugi mempunyai mentor, malah bertambah-tambah untung pun ada. Berminat hendak menyertai Akademi Bekerja dari Rumah? Jangan segan, jangan malu untuk menghubungi saya. Untuk berkawan pun boleh. Sama-sama kita bantu-membantu untuk membentuk ummah yang berilmu."

Terima kasih kawan. Terima kasih juga kepada yang sudi membaca. Jika anda berminat untuk sertai Akademi Bekerja Di rumah sebagai rakan niaga atau mahu belajar asas blog sahaja pun boleh, hubungilah kami. Saya atau Puan Lenny. 


CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Makluman

Penulisan dari blog Bijak Nutrisi ini adalah bersifat umum dan hanyalah karangan penulis berdasarkan pembacaan, pengalaman dan perbualan harian. Perkongsian di sini tidak diperhalusi dan dimurnikan oleh mana-mana pegawai perubatan berdaftar. Anda hendaklah merujuk kepada pegawai perubatan yang sah dan tidak menggunakan isi kandungan penulisan ini secara membuta tuli.

Isi kandungan ini juga tidak ditujukan kepada mana-mana individu melainkan dinyatakan secara terang-terangan.

Mana-mana pembaca yang berhajat untuk menyalin dan mengerluarkan semula isi kandungan dari penulisan blog Bijak Nutrisi ini dan anda rasa ia bermanfaat untuk dikongsikan, anda dialu-alukan berbuat demikian, dengan syarat kredit atau link back ke alamat blog Bijak Nutrisi ini.

Terima kasih kepada anda yang singgah ke blog ini sama ada sengaja atau tidak sengaja. Semoga mendapat manfaat.

Google+ Followers

Tweet Tweet

Pinterest Gallery

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram Shots

Back
to top