Search This Blog

Aktiviti hari Sabtu

Assalamualaikum




Menjelang hari Jumaat, anak-anak dah mula lelah.
Kita yang bekerja pun terasa lelah.  Saya yang mengurus rumah pun terasa juga tau. Jadi, menjelang Sabtu, aura dah lain.

Sabtu
-----
+ boleh buat sarapan lambat sikit
+tak payah tergesa-gesa sangat
+rasa lebih relax walau pun kerja hujung minggu lagi banyak sebenarnya (extra laundry- cadar/selimut/alas kaki/towel dapur/tuala/ eh mana-mana yang kadang kala saja buatlah. Walau pun boleh buat hari biasa, aktiviti ni macam meraikan hari minggu agaknya.

Nampak tak penggunaan tanda + tu. Ha. Itu tandanya mood lebih POSITIF di hari SABTU.

Walau pun air tak ada juga macam hari-hari biasa, tapi Acik Wani ni kekal senyum dan relax sebab Acik tak payah kejar masa jam 11 nak jemput anak dan bagi makan gesa-gesa sebelum jam 1.00 nak hantar ke sekolah pula.

Jadi. COOL.

Sempena hari SABTU kali ini, pagi-pagi lagi Amir dah minta nak buka kolam. Ye lah nak buat kolam sebiji kat tepi rumah, takut pula diranduk lotong.  Jadi Acik Wani selesa pakai kolam plastik saja. Dah sudah pakai, air jangan bazir, siramkan pokok keliling rumah, keringkan, lipat dan simpan. Mudah kan?.

Kalau anda nak beli kolam macam ni, macam biasa contact Acik Wani ya. Acik Wani memang penjual barang-barang yang menyeronokkan anak-anak ni. Macam-macam ado.  Lawati page Acik wani  Https://www.facebook.com/pitstopmamadanjunior/?ref=bookmarks.



Berpagi-pagi lah Acik dengan buka kolam, pam, dan isi air. Siap semua Acik masak pula sarapan. Fuh!. Memang seronoklah anak-anak.  Siap panggil sepupu depan rumah. Ha, best kan. Rumah sedara dokek saja.

Siap masak, kami pun berpiknik tepi rumah.  Dengan bunyi burung, ada semak samun hijau-hijau atas bukit rumah. Feeling memang macam berkelah tepi bukit ada sungai lah.

Memang SERONOK!.

Ok. Anda buat apa lagi weekend ni? Ada aktivti menarik lagi?. Jom kongsi.

Oleh: Nurzahwani Mohd Nor.
#pitstopmamadanjunior
#aktivitianak
+pembekal produk main sambil belajar
+Whatsapp 0136200432

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Makluman

Penulisan dari blog Bijak Nutrisi ini adalah bersifat umum dan hanyalah karangan penulis berdasarkan pembacaan, pengalaman dan perbualan harian. Perkongsian di sini tidak diperhalusi dan dimurnikan oleh mana-mana pegawai perubatan berdaftar. Anda hendaklah merujuk kepada pegawai perubatan yang sah dan tidak menggunakan isi kandungan penulisan ini secara membuta tuli.

Isi kandungan ini juga tidak ditujukan kepada mana-mana individu melainkan dinyatakan secara terang-terangan.

Mana-mana pembaca yang berhajat untuk menyalin dan mengerluarkan semula isi kandungan dari penulisan blog Bijak Nutrisi ini dan anda rasa ia bermanfaat untuk dikongsikan, anda dialu-alukan berbuat demikian, dengan syarat kredit atau link back ke alamat blog Bijak Nutrisi ini.

Terima kasih kepada anda yang singgah ke blog ini sama ada sengaja atau tidak sengaja. Semoga mendapat manfaat.

Google+ Followers

Tweet Tweet

Pinterest Gallery

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram Shots

Back
to top