Search This Blog

Susah tidur dan lesu?. Baca untuk tahu jawapannya

Assalamualaikum


Semenjak umur dah capai angka 30-an ni, terngiang-ngiang balik perbualan mak-mak jiran tetangga waktu rewang kenduri.  Tak habis-habis cerita letih, penat, tak boleh tidur.  Tiap-tiap kali kenduri, sama saja ceritanya.

Dulu tak faham. Sekarang ni, bila berkumpul dengan kawan-kawan setaman waktu kenduri, eh, sama lah ceritanya.

Ini yang di kata sindrom mak-mak umur 30-an.

Letih, lesu, susah tidur.

Apa nak buat ya? 

Salah satu cara, ambil SUPPLEMENT. Supplement bukan ubat tidur.  Tapi antara salah satu sebab yang buat kita letih, bila makanan yang masuk dalam badan tak diguna sepenuhnya menjadi tenaga.  

Fungsi badan tak berkesan sepenuhnya.  Untuk badan berfungsi, perlu cukup nutrient.  Baru sel-sel badan tip-top.  Jadi supplement ni bantu mencukupkan apa yang tak cukup. Ha, gitu.

Apa  supplement yang saya boleh cadangkan?

Yang paling asas, bagi saya, boleh cuba VITA-LEA.

Ia merupakan tablet multi-vitamin yang sangat terlarut dalam air, dan dicernakan oleh usus kecil untuk fungsi tubuh kita. 

Jadi, kita tak perlulah risau berlaku pembaziran wang, membeli vitamin, tetapi bila makan, tidak dapat hadam dan diserap dalam badan, keluar bersama sisa tinja. 

Juga, tak perlu risau wujudnya sisa-sisa dari suplemen tertinggal dalam tubuh dan  memudaratkan, OK.

Nak tahu tak?

Keistimewaan Vita-lea Shaklee ini telah diperaku oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.

Vita-Lea ini dahulunya dikenali sebagai "Vitalize-Mineral dan disingkatkan kepada 'Vita-min'. Vita-min ini bentuknya adalah cecair (zaman permulaan penciptaannya). Inovasi telah membuatkan Vita-Min diformulasi kepada bentuk tablet untuk memudahkan penyimpanan dan ketahanannya. Bagus kan?.


Kami galakkan anda memberi maklumbalas dan berinteraksi untuk mendapatkan maklumat dari kami.

Bersama kita menjadi lebih sihat!.

Untuk melihat senarai produk dan harga klik KATALOG
Read makluman
Buat tempahan anda. Order atau 
Hubungi saya;SMS|WeChat|Whatsapp : 0136200432 (Wani).E-mel: nurzahwanimohdnor@gmail.com


Nukilan

Nurzahwani Mohd Nor
Shaklee Independent DistributorID 953514

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Makluman

Penulisan dari blog Bijak Nutrisi ini adalah bersifat umum dan hanyalah karangan penulis berdasarkan pembacaan, pengalaman dan perbualan harian. Perkongsian di sini tidak diperhalusi dan dimurnikan oleh mana-mana pegawai perubatan berdaftar. Anda hendaklah merujuk kepada pegawai perubatan yang sah dan tidak menggunakan isi kandungan penulisan ini secara membuta tuli.

Isi kandungan ini juga tidak ditujukan kepada mana-mana individu melainkan dinyatakan secara terang-terangan.

Mana-mana pembaca yang berhajat untuk menyalin dan mengerluarkan semula isi kandungan dari penulisan blog Bijak Nutrisi ini dan anda rasa ia bermanfaat untuk dikongsikan, anda dialu-alukan berbuat demikian, dengan syarat kredit atau link back ke alamat blog Bijak Nutrisi ini.

Terima kasih kepada anda yang singgah ke blog ini sama ada sengaja atau tidak sengaja. Semoga mendapat manfaat.

Google+ Followers

Tweet Tweet

Pinterest Gallery

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram Shots

Back
to top