Search This Blog

Mudahnya dengan teknologi-post entri menggunakan emel

Teks: Nurzahwani Mohd Nor

Saya sedang cuba mana yang mudah. Post entri blog menggunakan emel atau menggunakan application dari smartphone.

Bila celik teknologi dan berani mencuba, semua makin mudah. Bungkus perasaan takut dengan teknologi dan letak jauh-jauh. Jangan buang kerana sedikit waspada memang perlu.

Pokok pangkalnya ilmu.


Sent from my iPhone5

--------------------------------------------------------
Ini pula rumusan selepas menggunakan e-mel dan menghantar post entri terus ke blog.

Ia mudah dan cepat. Ada rakan yang berkata, mudah terutamanya jika internet terlalu lembab. Bila ada idea datang menerjah, boleh cepat-cepat tulis dan terus emelkan masuk terus ke blog. Oh, caranya mudah bangat.

Buka paparan setting>set mobile and emel>tuliskan secret word emel blogger anda>ingat emel address ini>save>buka emel anda>tulis emel addres blogger tadi>tulis subject sebagai tajuk entri>kemudian entri anda>send>taraaa... ia akan terus jadi entri blog anda.

Mudah dan cepat.

Kelemahannya pula, saya tak tahu lagi bagaimana caranya untuk masukkan label blog. Jadi, entri blog ini, asalnya tadi tiada label. Saya perlu buka di pc dan masukkan label.

Salah satu cara lain yang saya guna adalah menggunakan aplikasi bloglovin. Aplikasi ini boleh tahan bagusnya. Boleh post entri, masukkan tajuk, gambar dan label. Cuma tak boleh schedule post. Kemudian, jika capaian internet sangat lembab, memang kirim salamlah sajalah jawabnya. Senarai blog juga bercelaru dengan entri.

Kesimpulannya, pilihlah yang sesuai dengan keadaan semasa.

Sekian, perkongsian pengalaman dari Bijak Nutrisi.

Mahu dapatkan E-Book ini?Boleh hubungi penulis melalui emel, nurzahwanimohdnor@gmail.com

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Makluman

Penulisan dari blog Bijak Nutrisi ini adalah bersifat umum dan hanyalah karangan penulis berdasarkan pembacaan, pengalaman dan perbualan harian. Perkongsian di sini tidak diperhalusi dan dimurnikan oleh mana-mana pegawai perubatan berdaftar. Anda hendaklah merujuk kepada pegawai perubatan yang sah dan tidak menggunakan isi kandungan penulisan ini secara membuta tuli.

Isi kandungan ini juga tidak ditujukan kepada mana-mana individu melainkan dinyatakan secara terang-terangan.

Mana-mana pembaca yang berhajat untuk menyalin dan mengerluarkan semula isi kandungan dari penulisan blog Bijak Nutrisi ini dan anda rasa ia bermanfaat untuk dikongsikan, anda dialu-alukan berbuat demikian, dengan syarat kredit atau link back ke alamat blog Bijak Nutrisi ini.

Terima kasih kepada anda yang singgah ke blog ini sama ada sengaja atau tidak sengaja. Semoga mendapat manfaat.

Google+ Followers

Tweet Tweet

Pinterest Gallery

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram Shots

Back
to top